Tangoschoenen en -kleding

Goede dansschoenen dragen bij aan een betere stabiliteit, balans en soepele draai-bewegingen tijdens het dansen. Het is echter geen voorwaarde om de tango te kunnen leren. Hoewel wij het dragen van dansschoenen zeker kunnen aanraden, zijn voor de eerste twee cursussen dagelijkse schoenen over het algemeen prima geschikt mits ze aan de volgende voorwaarden voldoen:


  • Zorg dat de schoenen de voeten passend en comfortabel omsluiten.

  • Draag schoenen met gladde zolen, waarop je makkelijk kunt draaien op de voorvoet.

  • Liever geen laarzen, die de bewegingsvrijheid van de enkels kunnen beperken.

  • De hoogte van de hak bepaal je zelf het beste, zolang ze maar comfortabel dragen en je voldoende stabiliteit bieden.


Voor de aankoop van dansschoenen raden wij je aan naar gespecialiseerde schoenverkopers te gaan. Zij kunnen je goed advies geven en je hebt de mogelijkheid om meerdere modellen te proberen.

Sta erop dat je goed geïnformeerd wordt en heb je tijdens het passen twijfels over het draagcomfort van dansschoenen, vertrouw op je eigen oordeel. Goede en passende dansschoenen zitten vaak meteen vanaf het begin al lekker. Bedenk dat je van goede dansschoenen jarenlang plezier hebt. Voor suggesties voor enkele gespecialiseerde schoenverkopers waar wij goede ervaringen mee hebben, vraag het ons.


Wat kleding betreft: er bestaat geen dresscode in de tango. Het gaat er vooral om dat het kleding is, waar jij je prettig in voelt, die jou comfortabel zit en waar jij je makkelijk in kunt bewegen. Voor de volgers is het goed eraan te denken, niet te lange, strakke rokken te dragen (tenzij met een split aan beide zijden) omdat de Argentijnse tango mooie beenbewegingen kent, die bewegingsvrijheid vragen. Op internet zijn websites te vinden van coupeuses, die kleding maken, die m.n. op de tango gericht zijn. Op grotere tango-evenementen staan regelmatig stands met danskleding.

 

06-11626940

Mimosastraat 1a, 8013 SB, Zwolle, Overijssel, Nederland

©2019 by Tango Alegría.