De docenten

20161210Joke&Marc0160.jpg
c3377757-991c-4adc-91cc-de3a71ed0cf5.JPG

Marc van Ameijden

De Argentijnse tango is de dans, die mij meteen raakte. Er werd niet alleen een beroep gedaan op mijn lijf maar ook op mijn bewustzijn. Ik ontdekte de potentie in deze dans van persoonlijke ontwikkeling en een groeiende beheersing van het lichaam. Dit samen met de muziek, samen bezig zijn en het plezier, zijn mijn drijfveren om de tango verder uit te dragen en meer mensen kennis te laten maken met deze bijzondere vorm van ontmoeten.

Joke van Ameijden-Gerritsen

Leven is voelen, vanuit vitaliteit verbinden. Met jezelf, met de ander, met de muziek waarop je danst. Weinig anders werkt zo goed voor mijn humeur en gevoel van ZIJN als dat dansen doet. Vanaf dat ik me kan herinneren, neemt dansen een centrale plaats in mijn leven in. 
Beroepsmatig ben ik tangodocente en haptotherapeut. Daar waar werkelijk voelen, doorvoelen, trouw zijn aan jezelf en vanuit daar verbinding maken met anderen centraal staat, past de Argentijnse Tango. Precies in die prachtige dans komt alles samen. Voelen, verbinden, sierlijkheid, van binnenuit bewegen, contact.

Walter Gonzales.jpg
Marlies van Kessel.jpg

Walter Gonzalez

Walter speelde op jonge leeftijd al traditionele Argentijnse muziek op zijn gitaar en leerde tango dansen in de milonga’s in Buenos Aires. Hij liet zich inspireren door de traditionele milonguero’s. In 1996 nam hij tangoles bij Susana Miller en werd al snel deel van het docententeam aan haar Academia de Tango, een dansschool waar de traditionele milonguerostijl wordt onderwezen. Zijn manier van dansen en lesgeven zijn van een bijna bedrieglijke eenvoud, waaronder een sterk ontwikkelde techniek en intuïtie schuilgaan.
Walter: ‘het doel is om te genieten; van de muziek en van de wederzijdse omhelzing, rekening houdend met de ruimte op de dansvloer en in harmonie met de andere paren. Tango milonguero is een sociale dans, gekenmerkt door een voortdurende omhelzing, vrij van overdrijving of spectaculaire bewegingen. Het paar beweegt in harmonie, verbonden vanuit de ziel, die bij de man tot uiting komt in het ritme en bij de vrouw in de sensualiteit van de bewegingen’.

Marlies van Kessel

Tango dansen gaf mij de mogelijkheid om van alles te ontdekken over verbinding met mijn eigen lichaam en gevoel en van daaruit met dat van anderen; op een ander niveau dan het alledaagse, meer intuïtief. Ik leerde dat elke dans een ontdekkingsreis kon zijn naar onbekende dieptes en vertes. Toen ik naar Buenos Aires ging om daar de tango te ervaren en ik Walter ontmoette, ervaarde ik voor het eerst heel helder hoe simpel het kan zijn – de dans en het leven; dicht bij de aarde, niets meer of minder dan precies hier op dit moment. Een ander soort concentratie – ook letterlijk, want de bewegingen in de milonguerostijl zijn i.h.a. kleiner, maar voelen vaak ook krachtiger, teruggebracht tot de essentie. Wanneer we lesgeven, vind ik het heel bijzonder om al deze aspecten – het voelen, de verbinding en de concentratie – terug te zien bij andere dansers en om hen te stimuleren bij het ontdekken van hun eigen tango.

 

06-11626940

Mimosastraat 1a, 8013 SB, Zwolle, Overijssel, Nederland

©2019 by Tango Alegría.