Leer de Argentijnse tango dansen

In onze lessen, workshops en andere activiteiten nemen wij mensen mee op reis in de wereld van de Argentijnse tango.

Met eenvoudige bewegingen brengen wij deelnemers snel tot een improvisatiedans om daarna het scala aan tangobewegingen en creativiteit steeds verder uit te breiden. Voorop staat altijd plezier van het leren en bezig zijn met elkaar.


Voor ons is de essentie van Argentijnse tango de ander ontmoeten. Door afstemmen op en verbinden met de ander, begint de dans, steeds vanuit de autonomie van iedere danser(es). Ons plezier en doel is mensen op een leuke en ontspannen wijze bij zichzelf brengen, vanuit jouw eigen zijn een ander ontmoeten om samen een dans te creëren, die elke keer anders zal zijn.

Danservaring of een goede fysieke conditie zijn niet nodig.

Wat er uit kan zien als een hele ingewikkelde dans, is niet meer dan een voortdurende improvisatie met de drie basispassen. Hoe groots en spectaculair een tangodans er ook uit mag zien, het wil niet zeggen dat een dans met kleine en eenvoudige bewegingen een minder fijne dans is. Sterker nog: wanneer je met aandacht bij jezelf en je partner bent, kan juist een eenvoudige dans heel bijzonder zijn.

 
Beginners.jpg

Beginners

Onder de bezielende leiding van de dansdocenten maak je in no-time jouw eerste tangopassen. In de eerste cursussen laten we je kennismaken met de basisbewegingen van de Argentijnse tango. Aan de hand van heldere instructies en relevante oefeningen leren we je de beginselen van de Argentijnse tango. Met steeds aandacht voor de essentie van de dans kun je al snel vorm geven aan een spannende improvisatiedans, die de Argentijnse tango kan zijn.

Half-gevorderd.jpg

Half-Gevorderde dansers

Nu gaat het nog leuker worden! In deze cursus breidt je jouw scala aan tangobewegingen verder uit en besteden we veel aandacht aan leiden, volgen en muzikaliteit. Je vergroot je mogelijkheden en creativiteit in de dans. Doordat je alles wat je tot dan toe geleerd hebt, gaat verfijnen, verdiep je jouw dans. Houding, dynamiek en precisie vormen daarbij een belangrijke basis met als doel de bewegingen met minimale inspanning soepel te kunnen dansen. Nieuwe dansbewegingen en variaties in de opeenvolging van bewegingen komen aan bod. Door mogelijkheden van dansbewegingen zelf te onderzoeken, stimuleren we je samen met je danspartner je eigen creativiteit in de dans te ontwikkelen.

06-11626940

Mimosastraat 1a, 8013 SB, Zwolle, Overijssel, Nederland

©2019 by Tango Alegría.